Aktiviteter

Tre huvudteman präglar verksamheten på Risgrynet

 • Natur & miljö

  Med matsäcken på ryggen går barnen ut i skogen för att titta på kottar och blad, samla stenar, leta efter myror och helt enkelt lära sig att vara rädda om naturen.

 • Musik

  De minsta barnen får klappa takten i dansleken, medan fyra- och femåringarna både får dansa och spela teater när de har drama och rörelse.

 • Engelska

  Risgrynet välkomnar barn med engelsktalande föräldrar – vi har lekfull engelskundervisning även för de minsta barnen, bland annat genom sång och musik. De lite äldre barnen får också lära sig att prata lite engelska.

 • Pyssel

  Pyssel är också populärt och mer än ett risgrynsbarn har kommit hem med en alldeles speciell adventsljusstake eller ett höghus i form av ett gipsklätt mjölkpaket. Teckningar samlas i pärmar eller i barnens egna lådor. Bara fantasin sätter gränser!

   

  Exempel på verksamheten under 2019 är att vi jobbat med temat ”Från Jag till Vi” där vi bland annat pratat mycket om känslor och kamratskap och om hur man är en bra kamrat och vad som inte är bra att säga/göra.

 • Utflykter

  Ibland gör vi utflykter, går på teater eller har picknick. Exempel på utflykter som vi gjort är skogsutflykter under temat ”Höst”, besök på värdegrundsteatern ”Kalastet” på Kulturskolan och bioföreställningarna ”Vännerna i Kungaskogen” i Sollentuna och ”Lilla spöket Laban-spökdags” på Solna Bibliotek.